EIE – Pel.lícula Joy

Aquesta activitat va consistir en contestar una sèrie de preguntes a partir del visionat de la pel·lícula Joy.

Aquesta activitat va consistir a contestar una sèrie de preguntes a partir del visionat de la pel·lícula Joy.A través d’aquesta activitat vam analitzar el cas de la Joy Mangano, l’emprenedora sobre la qual va la pel·lícula, des del punt de vista de la creació d’un negoci a partir d’una idea innovadora.

La pel·lícula va ser un bon exemple de com neix una innovació a partir de l’observació atenta a un problema no resolt (haver d’eixugar les fregadores amb les mans i tot el que això comporta); com aquesta innovació ha de passar per diverses etapes de prova i error fins a arribar a un producte final realment funcional i tots els problemes i entrebancs que l’emprenedora es troba pel camí fins a arribar a fer el seu negoci viable.

La pel·lícula i el cas que explica em va agradar i em va servir per conscienciar-me una vegada més que tot i tenir un producte molt bo, no és garantia d’èxit. En primer lloc, per arribar a perfeccionar el producte és un camí llarg de repetició de prototips, cosa que en disseny de moda també es dona molt i que pot arribar a frustrar en semblar que un no progressa mai. Crec que és important està conscient i preparat per fer aquest procés amb paciència i dedicació per arribar a tenir un producte que realment val la pena oferir al mercat, ja que la feina que suposa arribar al públic també és àrdua i complexa.

En segon lloc, em va semblar molt interessant i una mica preocupant el tema del finançament tan gran que necessita una empresa que vol produir per un mercat ampli. En el cas de la Joy, ella va tenir inversors per part de la seva família que van posar molts diners i tot i això gairebé arriba a perdre-ho tot. Una cosa que sovint es passa per alt quan es pensa a començar una marca de roba és la complexitat del mateix negoci i del flux de capital que suposa una fabricació gran. Estudiant la història de la moda i la trajectòria de les diferents marques es veu com sovint dissenyadors brillants, i marques establertes han estat a punt de fer fallida o han fallit i desaparegut per culpa d’una mala gestió del capital. En aquest sentit si alguna cosa m’ha quedat clara amb la pel·lícula és que és important saber de negocis o fitxar gent que ens sap per assessorar-nos.

A manera de conclusió diré que l’activitat em va agradar molt i em va servir per veure de manera concisa un cas (finalment) d’èxit que va haver de passar per moltes vicissituds, però que gràcies a la perseverança i intel·ligència de la Joy va arribar a bon port.

Write a comment